Bröstcancerförbundet - stolta partners


MoM of Sweden, stolt partner till Bröstcancerförbundet. MoM of Sweden, proud partner to the Swedish Breast cancer Foundation

Bröstcancerförbundet - MoM of Sweden är stolta partners!

MoM of Sweden är stolta partners till Bröstcancerförbundet, hela året! #alltidrosa

När du köper någon av våra MAMA smycken, eller våra CLAW smycken med rosenkvarts så är du också med och stödjer, tillsammans gör vi skillnad!

Se CLAW-kollektionen med rosenkvarts samt MAMA-serien för mer detaljer och donationsbelopp.

Vad gör Bröstcancerförbundet?

Varje år drabbas ca 8000 kvinnor i Sverige av bröstcancer. Tack vare framsteg inom forskningen så överlever 80% av de drabbade sjukdomen. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också personens närstående, partner, barn och vänner. 

Bröstcancerförbundet är en intresseorganisationen som också driver de bröstcancerbehandlades frågor i samhället och har också det mest utvecklade kontaktnätet i Sverige med 11 000 medlemmar och 33 systerföreningar för dem som behöver stöd och hjälp. Ingen skall behöva kämpa ensam med sin bröstcancer och visionen är att ingen ska drabbas! Med bidrag kan mer göras för fler. Du kan också ge bidrag direkt till Bröstcancerförbundet, swisha din gåva till 900 59 19.

Det här är Malin...

som kontaktade oss i början på 2017, då hon hade sett vår bröstring MAMA som hon tyckte väldigt mycket om. Hon ville gärna ha en för att hedra hennes friska bröst. Tack vare Malin så är vi stolta supportrar och partners till Bröstcancerförbundet. 

Läs hennes gripande berättelse nedan. Malin har uppdaterat sin berättelse 30 augusti, 2021. Tack Malin.

Malins berättelse, september 2018

2006 får jag mitt cancerbesked på samma dag som jag ska vara toastmaster på min systers bröllop. Min dotter är då 8 månader och jag och Mathias hade pratat om att skaffa syskon till henne. Idag är Mika 13 år och världens bästa unge. 

2011 går Mathias bort pga ett hjärtstopp och det var den vidrigaste tid jag någonsin har upplevt. 

2013 får jag ett återfall av min bröstcancer, i lymfkörtlar vid nyckelbenet. Efter cellgift, antihormoner och antikroppsbehandling blev jag frisk men går på förebyggande antikroppsbehandling var 3e vecka på onkologen i Lund.

2015 får jag chansen att vara med i "Fuck Bröstcancerkalendern" och jag är så glad att jag fått vara med och bidragit till forskning, träffat fantastiska kvinnor och fått självbilden stärkt. 

2016 tatuerar Elin en stor pion över ärret där mitt högra bröst en gång satt. Ett 10-års jubileum som gör att jag idag tittar på den sidan och tycker att det är såå vackert. 

I januari 2017 tog jag möjligheten att få operera bort även mitt vänstra bröst. I väntan på operationen råkade jag se ringen som heter MAMA. Fastnade för den just för att den skulle kunna få bli en symbol för mitt friska bröst. Kunde inte släppa tanken och tog kontakt med MoM of Sweden och vi klickade så jag fick äran att fotas för deras hemsida och räknar dem som vänner idag! Är idag en stolt ägare av MAMA- ringen och ett par till av deras underbara stilrena smycken! 

Idag har jag just genomfört hälften av min strålbehandling då man hittat flera små metastaser i hjärnan. Jag sökte för ögonmigrän och på CT syntes de. Läkarna trodde dock inte att migränen var pga dem så de upptäcktes lite som tur i oturen.  

Många blir chockade när jag berättar min och min familjs historia. Men tiden läker, så är det. Ärren är kvar men det slutar blöda. Och det som från början känns som en tsunami blir till stilla vågskvalp. 

Av alla val jag kunde göra valde jag att leva. Leva fullt ut. Så som jag vill. Som Mathias hade velat. Det har för mig inneburit att inte vara bitter. Det är kanske helt omöjligt att leva ett liv utan att vara arg och bitter men mitt val är att det inte får ta störst plats. Störst plats får kärleken med risk att låta mossig, men så är det. För mig. Kärlek till min dotter, familj, vänner. Och rätten att få vara den man är så länge man inte skadar någon annan. 

Idag känner jag mig så otroligt glad över att vara ”platt”. Känner mig som Malin nu, inte halv eller ärrig. Bara Malin. Och tacksam. Tacksam för att få ha upplevt kärlek till en soulmate, för en helt otrolig familj och de bästa vänner och för att jag får vara med ett tag till. Med känslan av att oavsett när jag dör kommer jag alltid tänka att ”jag önskar jag kunde få veta vad som hände sen”!

Malin Olsson

Malins berättelse fortsätter, september 2019

Det är ett år sedan jag strålade hjärnmetastaserna. En månad senare fick jag veta att typ alla var borta. Fortsätter med antikroppsbildning var tredje vecka. Snart dags för min 100de å då får jag nog bjuda mina underbara sköterskor på tårta:-)

Jag jobbar 75%. Försäkringskassan är på å undrar exakt vad det är jag inte kan jobba med. Det är ett enormt stress-påslag. Har fortfarande svårt att ta in att jag ”överlevt”. Känns som en konstig bubbla där jag borde vara så tacksam men inte känner mig så. 

Lever på och är så otroligt fascinerad av dottern som fyller 14 imorgon. Tycker det är svårt att ha framtidsdrömmar. Vet att det kommer kanske snart en punkt där jag behöver säga adjö. Svårt att leva med den vetskapen även om jag jobbar med min hjärna att ha ett mer positivt tänk. Just nu är jag i en sån fas att jag och huvudet inte riktigt orkar. För mycket jobb å försäkringskassa. Borde vara gladare över att ha varit iväg på semester i Spanien men orken räcker inte till. Jag är säker helt långt ifrån ensam om alla tankar och jag tycker konstigt nog bäst om att dela mina.  Missförstå mig inte. Mitt liv är fortfarande fyllt av de mest underbara möten och tacksamhet.  Det kommer ljusare dagar men ibland är det bara. Tufft.


Malins berättelse fortsätter, 30 augusti 2021

Läste just igenom vad jag skrev här för 2 år sedan och tänker hur mycket ljusare livet är. Igen.Medicinskt mår jag bra, har små biverkningar av strålningen mot huvudet som smak och konsistenskänslighet, lite seg i skalpen vilket gör musklerna runt huvudet lite strama och närminnet är inte på topp men det kan ju också vara åldern 😉. Fortsätter antiöstrogenbehandling samt antikroppar var tredje vecka. Har haft diagnos i 15 år(!) och börjar försiktigt tänka att jag kanske BLIR pensionär 😊Livet just nu är mest fantastiskt. Mina närmsta mår och har det bra. Och jag är förlovad! Med den enda för mig och mest fantastiska man jag mött. Vi har känt varandra i 5-6 år och pratat ärligt och förtroget, så redan från starten på vår resa som par har det varit mycket respekt, kärlek, ödmjukhet, nya lärdomar och tacksamhet för att det blev vi. Jag hade mest gett upp tanken på ny kärlek. Utbudet var inte särskilt imponerande och tyckte inte kroppen fungerade som jag hade önskat. Och tänk så klyschigt men där var HAN mitt framför mig. Trodde att jag skulle vara tvungen att sluta med Tamoxifen för att kunna vara intim men det fanns lokal behandling som min läkare föreslog istället – och det funkar faktiskt tack o lov 😊Tänk så häftigt det är att få vara med på denna livets karusell med ljus och mörker, toppar och dalar och jag tänker oftast dagligen på hur priviligierad och tacksam jag är för både det lilla och det stora.


Vilken dag är din klämdag?

Mycket kan man göra själv, tex att gå på regelbundna mammografiundersökningar. Du kan också undersöka dina bröst regelbundet. Kunskap kan rädda liv och vikten av självundersökning har visat sig viktig för tidig upptäckt av bröstcancer. Bröstcancerförbundet har utvecklat en app som enkelt visar hur du gör samt påminner dig en gång i månaden. 

Vilken dag är din klämdag? Ladda ner appen här!


Att regelbundet undersöka sina bröst är en god vana som bidrar till tidig upptäckt av bröstcancer. Det kan rädda liv.

Skicka ett Klämmogram och påminn någon om att känna efter en extra gång.


Vi är så stolta att vara en partner med våra utvalda smycken. När du köper något av MoM of Sweden's MAMA-smycken, eller CLAW i rosenkvarts så stödjer du också kampen mot bröstcancer, närhelst på året - STORT tack för ditt bidrag, tillsammans gör vi skillnad!