Bröstcancerförbundet - stolta partners


MoM of Sweden, stolt partner till Bröstcancerförbundet. MoM of Sweden, proud partner to the Swedish Breast cancer Foundation

Bröstcancerförbundet - MoM of Sweden är stolta partners!

Varje år drabbas ca 7600 kvinnor i Sverige av bröstcancer. Tack vare framsteg inom forskningen så överlever 80% av de drabbade sjukdomen. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också personens närstående, partner, barn och vänner. 

Bröstcancerförbundet är en intresseorganisationen som också driver de bröstcancerbehandlades frågor i samhället och har också det mest utvecklade kontaktnätet i Sverige för dem som behöver stöd och hjälp. Ingen skall behöva kämpa ensam med sin bröstcancer och visionen är att ingen ska drabbas! 

Malin kontaktade oss i början på 2017, då hon hade sett vår bröstring MAMA som hon tyckte om. Hon ville gärna ha en för att hedra hennes friska bröst. Tack vare Malin så är vi stolta supportrar och partners till Bröstcancerförbundet. 

Läs hennes berättelse nedan.


Malins berättelse

2006 får jag mitt cancerbesked på samma dag som jag ska vara toastmaster på min systers bröllop. Min dotter är då 8 månader och jag och Mathias hade pratat om att skaffa syskon till henne. Idag är Mika 13 år och världens bästa unge. 

2011 går Mathias bort pga ett hjärtstopp och det var den vidrigaste tid jag någonsin har upplevt. 

2013 får jag ett återfall av min bröstcancer, i lymfkörtlar vid nyckelbenet. Efter cellgift, antihormoner och antikroppsbehandling blev jag frisk men går på förebyggande antikroppsbehandling var 3e vecka på onkologen i Lund.

2015 får jag chansen att vara med i "Fuck Bröstcancerkalendern" och jag är så glad att jag fått vara med och bidragit till forskning, träffat fantastiska kvinnor och fått självbilden stärkt. 

2016 tatuerar Elin en stor pion över ärret där mitt högra bröst en gång satt. Ett 10-års jubileum som gör att jag idag tittar på den sidan och tycker att det är såå vackert. 

I januari 2017 tog jag möjligheten att få operera bort även mitt vänstra bröst. I väntan på operationen råkade jag se ringen som heter MAMA. Fastnade för den just för att den skulle kunna få bli en symbol för mitt friska bröst. Kunde inte släppa tanken och tog kontakt med MoM of Sweden och vi klickade så jag fick äran att fotas för deras hemsida och räknar dem som vänner idag! Är idag en stolt ägare av MAMA- ringen och ett par till av deras underbara stilrena smycken! 

Idag har jag just genomfört hälften av min strålbehandling då man hittat flera små metastaser i hjärnan. Jag sökte för ögonmigrän och på CT syntes de. Läkarna trodde dock inte att migränen var pga dem så de upptäcktes lite som tur i oturen.  

Många blir chockade när jag berättar min och min familjs historia. Men tiden läker, så är det. Ärren är kvar men det slutar blöda. Och det som från början känns som en tsunami blir till stilla vågskvalp. 

Av alla val jag kunde göra valde jag att leva. Leva fullt ut. Så som jag vill. Som Mathias hade velat. Det har för mig inneburit att inte vara bitter. Det är kanske helt omöjligt att leva ett liv utan att vara arg och bitter men mitt val är att det inte får ta störst plats. Störst plats får kärleken med risk att låta mossig, men så är det. För mig. Kärlek till min dotter, familj, vänner. Och rätten att få vara den man är så länge man inte skadar någon annan. 

Idag känner jag mig så otroligt glad över att vara ”platt”. Känner mig som Malin nu, inte halv eller ärrig. Bara Malin. Och tacksam. Tacksam för att få ha upplevt kärlek till en soulmate, för en helt otrolig familj och de bästa vänner och för att jag får vara med ett tag till. Med känslan av att oavsett när jag dör kommer jag alltid tänka att ”jag önskar jag kunde få veta vad som hände sen”!

Malin Olsson


Vilken dag är din klämdag?

Mycket kan man göra själv, tex att gå på regelbundna mammografiundersökningar. Du kan också undersöka dina bröst regelbundet. Kunskap kan rädda liv och vikten av självundersökning har visat sig viktig för tidig upptäckt av bröstcancer. Bröstcancerförbundet har utvecklat en app som enkelt visar hur du gör samt påminner dig en gång i månaden. 

Vilken dag är din klämdag? Ladda ner appen här!

Vi är så stolta att vara en partner med våra utvalda smycken. När du köper något av MoM of Sweden's MAMA-smycken, eller CLAW i rosenkvarts så stödjer du också kampen mot bröstcancer, närhelst på året - STORT tack för ditt bidrag, tillsammans gör vi skillnad! Läs mer om MAMA-serien här.