MoM of Sweden - Unika silversmycken med mycket attityd!
Snabb leverans / Fri frakt köp - byte - retur / Säkra betalningar

Om Silversmycken

Smycken är personliga då samma smycke kan se olika ut på olika människor, precis som att samma parfym luktar olika på olika människor. Så egentligen så handlar det inte om smycket, utan om DIG!

Det är så härligt att ha mycket att välja på i smyckesgarderoben, trendiga, tidlösa, små eller stora silversmycken. Oavsett så kan du kosta på dig att ha variationer då inte silversmycken kostar skjortan! Variera både till vardagen eller till festen, till kostymen eller till jeansen.

Många av våra smycken funkar både till män och kvinnor. När vi formger våra silversmycken så tänker vi större än att just könsbestämma, vi gillar unixessmycken! Dessutom så har vi ringar i alla storlekar.

Det kan kanske kännas knepigt att köpa smycken online, dels så kostar det lite mer med äkta silver och dels så vill du kanske prova och känna innan du beslutar dig. Det tycker vi också, så därför har vi både fri frakt, fria byten och fria returer så du kan känna dig säker när du handlar.

Läs mer om våra köpvillkor.


Vill du veta mer?

  1. Vad är silver?
  2. Vad är guld?
  3. Vilken ringstorlek har jag?
  4. Hur gör jag rent silversmycken?
  5. Ädelstenar, vad har dom för betydelse?


1. Vad är silver?

Silver är ett fantastiskt material som åldras vackert tillsammans med dig. Med tiden blir det en massa små repor som ger en vacker patina på ditt silversmycke, precis som med oss! Silver är ett hållbart material och vi formger smycken som håller länge.

Silver glänser otroligt vackert i solen och återger nästan 100% av ljuset, det märks när vi försöker fotografera våra silversmycken, det är så otroligt svårt då det fångar ljuset för bra och ger en massa reflexer.

Alla smycken hos MoM of Sweden är av äkta silver, eller så kallat sterlingsilver eller finsilver och har äkthetsstämpeln 925. Det betyder att mängden finsilver är 925/1000 delar. Resterande 75, eller 7,5% är andra metaller som är legerat med silvret för att göra det mer hårt och hållbart.

Silvervikten har ingen större påverkan på priset, det är snarare arbetet med konstruktion och tidsåtgång som avgör, och designen förstås.


2. Vad är guld?

Finguld har halten 24k och kommer i tackor. För att kunna tillverka smycken av guld så måste man även med guldet legera det med andra metaller för att göra det mer hållbart. Det innebär att guldhalten blir lägre och vid 75% (750/1000) guld är finhalten 18k. Smycken som har en lägre finhalt än 14k guld räknas inte som guld, tillika inte säljas som guld i Sverige.  


3. Vilken ringstorlek har jag?

Att tänka på när du köper stora tunga ringar.

Vi lägger mycket tid på att forma ringen så den ska kännas bekväm att bära. Ringbasen är i regel lite bredare och det kan vara att du behöver ta en halv storlek större än du brukar. Det är viktigt att du väljer en storlek som sitter bra, gärna lite tight, annars kan en stor ring "åka" omkring på fingret och det är inte bekvämt. Hos oss har du fri frakt, så passar inte storleken så hör du av dig så ordnar vi det. Är du osäker på din ringstorlek? Kika på vår storleksguide.

Jag får ofta höra från många kvinnor att dom inte tror sig passa i stora ringar. Men det är en vanesak och många hör av sig och är jättenöjda med sin stora ring men det kan ta någon vecka att vänja sig.

Många av våra ringar passar både män och kvinnor, är unisex helt enkelt och så klart har vi i stora ringstorlekar också, dom flesta ringarna går att få upp till storlek 22. Vill du ha större ringar så kan vi ordna det med men det kan ta upp till 6-8 veckor.

Vilken ringstorlek har jag? Which ring size do I have?

4. Hur gör jag rent silversmycken?

Dina smycken kommer att åldras tillsammans med dig, det tycker vi är vackert! Det kan uppstå repor, men ingen fara, de jämnar ut sig och bildar en vacker patinerad yta. Silver missfärgas och det beror på svavel som finns runt om oss, i luften men även på huden. När silvret missfärgas så kallas det för oxidering. 

Vi rekommenderar att du använder produkter som du har hemma för att rengöra dina silversmycken, som dessutom både är miljövänliga och billiga! Man kan faktiskt använda tandkräm, bakpulver eller ketchup för att göra rent sitt silver.

Jag tycker att bakpulver fungerar bäst! Kika på den korta filmen nedan hur du både på ett billigt och miljövänligt sätt gör rent ditt silversmycke.

 

För mer detaljer hur du ska gå till väga, se Skötselråd- Kärlek och omsorg


5. Ädelstenar, vad har dom för betydelse?

Sen urminnes tider så har människan trott på stenars inre kraft och förmåga att bota sjukdomar och driva bort onda andar. Den äldsta kristallamuletten som hittats är ca 20,000 år gammal. 

Oavsett om man tror på stenarnas inre kraft eller ej så är dom otroligt vackra, speciellt på ett smycke.

Vi använder ädelstenar i våra silversmycken som onyx, rosenkvarts, bergskristall, tigeröga och rökkvarts. Förr kallades dessa stenar för halvädelstenar då man från kommersiellt håll ville särskilja dessa från ädelstenar som diamanter, rubiner, smaragder och safirer. Men begreppet halvädelstenar används mindre och mindre idag då dessa stenar kan betinga väldigt höga priser på marknaden i väldigt bra exemplar, och är även starkt efterfrågade. Oavsett vilket ord som används så är alla stenar mineraler, och visst är dom vackra!?

Läs mer om de olika stenarnas betydelse här.