HOLI Kollektionen

En fin mix med ringar av rosenkvarts, grå månsten och regnbågsmånsten.Härliga silverringar med kalcedon, rosenkvarts, akvamarin och regnbågsmånsten


HOLI Kollektionen - För dig som gillar färg och vackra ädelstenar!

Kollektionen är ett färgglatt tillskott till MoM of Sweden och är en härlig blandning av Skandinavisk minimalism, Indiens glädje och härliga färger. För dig som gillar färg, men funkar också för dig som gillar lite blekare toner. Tanken är att du ska mixa och matcha för att skapa dina egna personliga favoritkombinationer. Kollektionen består av två färgben, en ljus med ljuvliga pasteller; kalcedon, rosenkvarts, regnbågs-månsten och akvamarin.. De mörkare och mustigare stenarna är; tigeröga, labradorit, onyx, grå månsten och lapis lazuli.

Det perfekta smycket att ge som present, både till dig själv eller bästa vännen då man kan fortsätta komplettera med olika typer av smycken med olika stenar/ färger för mer personlig mix och match.

Sortimentet består av en blandning av olika produkttyper; armband, hängen, ringar, örhängen samt halskedjor, allt i sterling silver förstås. 

Alla produkttyper finns med nio olika ädelstenar att välja på; rosenkvarts, tigeröga, onyx, kalcedon, labradorit, akvamarin, grå månsten, regnbågs-månsten samt lapis lazuli. 

Notera att stenarna är naturliga och kan därför variera i nyans, speciellt labradoriten som varierar från grönt, turkost och blått. (Vi vill endast använda naturliga stenar som behåller sin vackra färg. Bra att veta är att färgade stenar ofta har en starkare nyans men förlorar färg med tiden).

Även priser varierar och detta beror på att olika ädelstenars olika värde.

Läs mer om Holi -firandet som inspiration till HOLI -kollektionen i bloggen, och se alla stenarna längre ner på sidan.

Tanken är att du ska mixa och matcha och gör din egen personliga favoritlook!

Läs mer om stenarna HÄR


Armband och ringar med olika stenar. Bracelets and rings with various precious stones.

Kvinna med små örhängen med lapis lazuli. Woman with small studs with lapis lazuli.
Silverkedjor med hängen i olika stenar. Silver chains with pendants in various sizes
Silverörhängen med stenar. silver earrings with small pendants.
Silverkedjor med hängen i olika stenar. Silver chains with pendants in various sizes


Inspirationen till HOLI-kollektionen är Holi, en Hinduisk högtid och festival, den kallas för vårfestival eller färgfestival och infinner sig vid den fullmåne som inträffar mellan mitten av februari och mitten av mars månad. Den första dagen i Holi firas med en vårbrasa, som symboliserar brännandet av Holika. Den andra dagen i Holi högtidlighålls genom att människor går omkring och skvätter färg på alla de möter.

HOLI kollektionen symboliserar just denna Indiska färgfest och glädje med nio olika ädelstenar och i två färgpaletter; mjuka pasteller för vår-sommar samt lite mörkare och mustigare toner för höst- vinter. Mixa och matcha din egen look! 


Kollektionen är tillverkad av skickliga smeder i återvunnet silver och har vackra infattade ädelstenar av hög kvalité. Kollektionen är ett samarbete mellan tillverkaren Dwarkas i Jaipur- Indien och MoM of Sweden.Hängen med akvamarin, rosenkvarts, kalcedon, tigeröga, grå månsten. regnbågsmånsten. lapis lazuli, labradorit, onyx. Pendant with Aquamarin, rose quartz, chalcedony, tiger eye, grey moonstone, rainbow moonstone, lapis lazuli, labradorite, onyxRingar med akvamarin, rosenkvarts, kalcedon, tigeröga, grå månsten. regnbågsmånsten. lapis lazuli, labradorit, onyx. Rings with Aquamarin, rose quartz, chalcedony, tiger eye, grey moonstone, rainbow moonstone, lapis lazuli, labradorite, onyxHänder med massor av ringar i vackra färger. Hands with lots of rings in beautiful colors.