Om Stenar

en kvinnas knoge med många stora silverringar. woman fist with many big silver rings.

Vi älskar stora silverringar med stora stenar!

Sen urminnes tider så har människan trott på stenars inre kraft och förmåga att bota sjukdomar och driva bort onda andar. Den äldsta kristallamuletten som hittats är ca 20,000 år gammal och det äldsta smycket är tillverkat av pärlor och är daterat till ca 100.000 år!

Oavsett om man tror på stenarnas inre kraft eller ej så är dom otroligt vackra, speciellt på ett smycke.

Vi använder ädelstenar i våra silversmycken som onyx, rosenkvarts, kristallkvarts, tigeröga och rökkvarts. Förr kallades dessa stenar för halvädelstenar då man från kommersiellt håll ville särskilja dessa från ädelstenar som diamanter, rubiner, smaragder och safirer. Men begreppet halvädelstenar används mindre och mindre idag då dessa stenar kan betinga väldigt höga priser på marknaden i väldigt bra exemplar, och är även starkt efterfrågade. Någon exakt kategorisering mellan ädelstenar och halvädelstenar finns inte, och såväl geologer som gemmologer anser därför att även halvädelstenar ska kallas ädelstenar, se WikipediaMen ibland kan värdet på en halvädelsten vara högre än på en ädelsten beroende på dispersion, glans och brytningsindex. Alla stenar är olika, även inom samma sort och ingen är den andra lik. 

Oavsett vilket ord som används så är alla stenar mineraler, och visst är dom vackra!?

Rosenkvarts

Rosenkvarts är kärlekens sten, den ger lycka i relationer och även inre frid, den perfekta gåvan helt enkelt!

Rosenkvartsen är ofta massiv, matt och har ibland inre sprickor, ingen fara, det är helt naturligt. 

Den finns i olika nyanser av rosa och alla stenar är olika. Rosenkvartsen vi använder har slipats med facetter och blankpolerats så att du kan se alla färgtoner och det inre mönstret och strukturen.  Den tillhör kvartsfamiljen och finns i stora mängder i Brasilien, Madagaskar, Thailand and USA.

Nedan ringen CLAW med en stor Rosenkvarts, läs mer här

Silverring rosenkvarts

Onyx

Onyx betyder ju just klo eller nagel på grekiska. Enligt sägnen så skapades denna sten när Amor klippte av naglarna på Venus när hon låg och sov. Dom låg sen kvar utströdda på marken  och eftersom inga delar av en gudomlig varelse kan dö så förvandlades hennes naglar till just onyxer.

Onyxen stabiliserar och skyddar dig och hanterar även balansen mellan man och kvinna. Onyxen är även hälsans sten och förknippas även med intuition och instinkt.

Onyxen används oftast blankpolerad i smycken men vi slipar den matt så den nästan ser ut som lakrits.

Den tillhör också kvartsfamiljen och kommer i regel från Sydamerika men finns även i Indien. 

Nedan ringen CLAW med en stor Onyx, se mer här.

Rökkvarts

Rökkvartsen är verkligen glädje för livet och kreativitetens sten! Den är även bra mot depressioner och ger klarhet och lycka i dina tankar. Rökkvartsen finns i olika bruna toner, från ljust brun till mörk brun, nästan svart ton som även kallas Morion. Det är en otroligt vacker sten och vi slipar den blank med fasetter så du kan se färgtonen tydligt och öven den inre strukturen. 

Rökkvartsen finns på många ställen i världen, men i stor skala speciellt i Brasilien och Alperna.

Nedan ringen CLAW med en stor Rökkvarts, se mer här.

Kristallkvarts eller bergskristall

Kvartsen kallas även för bergskristall och den ger dig positiva och balanserade tankar och ser till att du sover gott. Kvartsen har ingen färg och finns nästan överallt i världen men i stora kvantiteter, mest i Brasilien. 

We använder den blankpolerad och med facettslipning då den fångar ljuset och glittrar vackert, nästan som is. 

Nedan ringen CLAW med en stor Kristallkvarts, se mer här.