Köpvillkor och Integritets/ Dataskyddspolicy

silversmycken med onyx, silver jewellery with onyx

Nedan kan du läsa om våra uppdaterade integritets/ dataskyddspolicy samt om de köp och leveransvillkor som vi tillämpar hos MoM of Sweden. 

INTEGRITETS/ DATASKYDDSPOLICY

MoM of Sweden arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas när du handlar hos oss. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas.  Vi har nu gjort några uppdateringar i vår integritets och dataskyddspolicy på grund av en ny dataskyddslag, GDPR (General Data Protection Regulation) som träder i kraft i hela EU from den 25 maj 2018. Denna förordning ersätter den svenska Personuppgiftslagen. Mycket är sig likt men kraven på hur vi företag behandlar din personliga information skärps. GDPR täcker vilken information vi samlar in, hur vi använder den, hur länge vi sparar den och vem som ansvarar för informationen. 

Du kan vara säker på att vi är transparenta när det gäller vilken data vi samlar in och varför. Vi skyddar din personliga information och kommer inte att sälja eller överlåta till en tredje part. Denna policy gäller endast MoM of Sweden’s kunder och prenumeranter på vårat Nyhetsbrev.

VEM ANSVARAR FÖR DINA PERSONUPPGIFTER?

Det svenska företaget, Helenius&Ekberg AB och dess VD är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till MoM of Sweden.

VAD FÖR SLAGS PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN?

Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss när du gör beställningar eller kontaktar vår kundtjänst, info@momofsweden.com. De personuppgifter som du skickar till oss omfattar kontaktinformation så som namn, adress, telefonnummer, mejladress samt betalningsinformation.

HUR ANVÄNDER VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi kan använda dina personuppgifter för följande ändamål:

· För att skapa och hantera ditt personliga konto på MoM of Sweden

· För att bearbeta och fullgöra dina beställningar och returer via vår webbutik

· För att kontakta dig vid eventuella problem med leveransen av dina varor

· För att besvara dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster

· För att skicka marknadsföringserbjudanden så som nyhetsbrev, men endast om du har godkänt detta

· För att göra analyser så att vi kan ge dig relevanta marknadsföringserbjudanden och information

· För att bekräfta att du innehar den lagstadgade minimiåldern för att genomföra köp online

· För att förhindra missbruk eller olämplig användning av våra tjänster

HUR LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Vi sparar dina personuppgifter max ett år, därefter raderas dina personuppgifter, vi sparar dock längre om vi fortfarande har en relation, tex om du fortfarande är prenumererar på vårat Nyhetsbrev .

HUR SKYDDAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi använder omfattande säkerhetsteknik och processer för att skydda Dina personuppgifter från obehörig åtkomst, användning eller utlämning. Till exempel så lagrar vi dina personuppgifter på säkrade dataservrar, som befinner sig i kontrollerade miljöer. När vi överför konfidentiell information (till exempel kreditkortsnummer) via internet till vårt betalningsombud Klarna AB, skyddas den med kryptering, av säkerhetsprotokollet SSL (Secure Socket Layer). Helenius& Ekberg AB sparar aldrig ditt kreditkortsnummer.

Kontakta oss på info@momofsweden.com när du vill ha till tillgång, rättelse, portering och radering av dina personuppgifter.

COOKIES

Vi använder cookies på vår hemsida för att ni ska få en så bra användarupplevelse som möjligt. En cookie är en liten textfil, som inte innehåller någon personlig information såsom till exempel din mailadress eller ditt namn, som skickas från vår webbserver och som lagras på din dator. Det påverkar inte din dator på något sätt och anledningen till att vi sparar cookies är bland annat för att vi vill förenkla ditt användande av vår webbplats samt att vi mäter trafiken. Vill du inte acceptera cookies kan du stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar. Detta innebär dock att vår hemsida inte kommer att fungera helt optimalt.

SÅ HÄR ANVÄNDER VI COOKIES;

  • För att komma ihåg vad du har placerat i varukorgen.
  • För att formulär som du har fyllt i inte ska tömmas om du backar från en sida och sen återgår igen.
  • För att genom Google Analytics (tredjepart) och Quickbutik analysera och optimera trafiken till och på vår hemsida.
  • För att kunna anpassa marknadsföring till dig med hjälp av Facebook (tredjepart)

KÖPVILLKOR 

PRISER 

Alla priser på MoM of Sweden's har momsen inkluderad, alternativt exkluderad då det finns en momsväljare överst på startsidan. 

Inga ytterligare påslag på priset för frakt kommer att göras.  Om vi upptäcker fel priser så kommer ni att ges valet att annullera er beställning eller för att göra en ny bekräftelse till det korrekta priset.  Alla annullerade köp återbetalas inom 14 dagar. 

BESTÄLLNING SAMT LEVERANS

Vid varubeställning så skickas en bekräftelse till din uppgivna mejladress. Har du inte lämnat någon e-post adress kommer bekräftelsen att skickas med din vara. Alla beställningar som är gjorda under en helg eller under helgdagar bearbetas på första arbetsdag. Vår ambition är att alla försändelser ska skickas under samma dag (arbetsdag) som beställningen inkommit.

LEVERANS INOM SVERIGE OCH EUROPA

Vi bjuder alltid på frakten, oavsett vilket belopp du handlar för.

Leveranstiden inom Sverige är vanligtvis 2-4 arbetsdagar övriga Europa 7-10 dagar. Eventuella tullavgifter kan tillkomma för länder som inte är med i EU.

LEVERANS UTANFÖR EUROPA

Vill du ha dina smycken levererade utanför EUROPA, kontakta först MoM of Sweden via mail för kostnad och möjlighet att skicka: marie@momofsweden.com. Frakt och tullavgifter tillkommer. Utanför Europa så varierar leveranstiden, det kan ta upp till 10-14 dagar.

ALLA LEVERANS 

Vid eventuell restorder kontaktas du som kund omgående av oss!

Alla våra försändelser skickas med rekommenderad post.
Se till att dina kontaktuppgifter redovisas korrekt så hjälper du oss att se till att du får din leverans i tid.

  • Om varan uppvisar felaktigheter ska du inom 2 veckor efter mottagen vara göra en reklamation till oss via e-post,
    info@momofsweden.com
  • Om brevet/paketet är skadat vid leveransen skall du omgående göra en reklamation till ditt utlämningställe,
    samt meddela oss.

EJ UTHÄMTAT PAKET

Försändelser som ej hämtas ut debiteras våra omkostnader för retur och makulering av faktura efter förfallodatum, 350 KRONOR.

För att slippa dessa avgifter kontakta vår kundtjänst på info@momofsweden.com och meddela ångrat köp inom två veckor från köpdatumet!


REKLAMATIONER OCH BYTESRÄTT 

TVÅ VECKORS ÖPPET KÖP OCH ÅTTA VECKORS BYTESRÄTT (ÅNGERRÄTT)

Vi har alltid två veckors öppet köp och därutöver bytesrätt i åtta veckor. 

Öppet köp gäller ej prisnedsatt vara (reavara), men du har forfarande åtta veckors bytesrätt.

Så här gör du om du önskar byta eller returnera ditt smycke:

INOM SVERIGE OCH EUROPA

Kontakta kundtjänst via mejl på info@momofsweden.com och berätta om det gäller byte, reklamation eller ångrat köp.
Vi skickar en returetikett med förbetald frakt via brevförsändelse för returer inom Sverige. 

När MoM of Sweden har mottagit returvaran så återbetalas köpesumman. (detta gäller ej för prisnedsatt vara.)

UTANFÖR EUROPA

Kontakta kundtjänst via mejl på info@momofsweden.com och berätta om det gäller byte, reklamation eller ångrat köp. För att returer och återköp ska godkännas så ska varan skickas tillbaka som spårbar samt försäkrad försändelse. När returen har mottagits av MoM of Sweden så återbetalas beloppet vid återköp, alternativt en ny vara skickas vid byte av vara.


BETALSÄTT

När du handlar på vår hemsida kan du välja att betala med VISA / Mastercard / AMEX, eller att bli fakturerad. Fakturan administreras och lämnas över till Klarna AB som är betalningsmottagare.

För våra VISA / Mastercard / AMEX betalningar använder vi Klarna Checkout som partner. När vi överför konfidentiell information (till exempel kreditkortsnummer) via internet till vårt betalningsombud Klarna AB, skyddas den med kryptering, av säkerhetsprotokollet SSL (Secure Socket Layer). Helenius& Ekberg AB sparar aldrig ditt kreditkortsnummer. Läs mer om Klarnas dataskyddspolicy här.

Du kan också välja att betala med Paypal Express. Även denna betalning är skyddad samt krypterad. För mer information gällande deras sekretesshantering, se Paypal's sekretesspolicy

FÖRÄNDRINGAR OCH TILLÄGG I ANVÄNDAR- OCH FÖRSÄLJNINGSVILLKOREN

MoM of Sweden förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i Användar- och försäljningsvillkoren.
Om några ändringar görs i Användar- och försäljningsvillkoren kommer MoM of Sweden tillgängliggöra ett nytt
exemplar av dessa villkor på https://momofsweden.com/

MoM of Sweden förbehåller sej rätten att, närsomhelst, vidta åtgärder och förändringar i dessa,
omedelbart och utan föregående information, på grund av lagstiftning eller föreskrifter från myndigheter.

Eventuella ändringar eller modifieringar i Köpvillkor och Integritets/ Dataskyddspolicy kommer att ske skriftligen och
MoM of Sweden kommer att tillhandahålla ett nytt exemplar på https://momofsweden.com/

MoM of Sweden ägs av Helenius & Ekberg AB,

Stortorget 16, 252 23 Helsingborg.

Organisationsnummer 556984-4961.

Du kan nå oss på info@momofsweden.com

KONSUMENTKÖPLAGEN

Vi följer Svenska konsumentköplagen i samtliga punkter.
För att läsa mer om vad exakt den innefattar så länka dig vidare här till Konsumentverkets hemsida Hallå Konsument.