Om Mom of sweden

 


Marie och Maria (MoM) startade MoM of Sweden 2015, vänner sedan många år.

"Vi delar passionen för stora och tidlösa silversmycken med enkla former och mycket pondus."

MoM of Sweden formger stora, djärva och tidlösa smycken, att älska varje dag! Formspråket är unikt, ofta organiskt med mjuka former och mycket pondus. Inspirationen hämtas från naturen, arkitektur och i möten med människor. Signifikant för MoM of Sweden är stora silverringar!

Vi månar om hållbart mode, därför är kvaliten tillika det tidlösa formspråket viktigt så att smyckena håller hela livet. Vi använder alltid Sterling silver, självklart återvunnet! 

"Smycken använder vi för att uttrycka vilka vi är, vi alla bär dom enligt vår egen smak, stil och personlighet. Samma smycke kan se olika ut på olika människor, precis som samma parfym kan lukta olika på olika människor. Så det handlar egentligen inte om smyckena du bär, det handlar om DIG!"

Kontakta oss här

 

FÖRPACKNING

När vi utvecklade paketeringen för våra smycken visste vi att vi ville använda förnybara och återvunnet material. Det behövde också vara starkt nog för att klara av en transport, men också vara en vacker förpackning för att förvara ditt MoM of Sweden-smycke. 

MoM of Swedens förpackningar är tillverkade i Sverige och 90% av pappret är återvunnet och producerat i Europa.


VÅR LEVERANTÖR

Våra smycken tillverkas av en leverantör i Indien som har en lång tradition av smyckestillverkning. Yrkeshantverkarna är skickliga och har lång erfarenhet med fokus på kvalitet. Vi bygger en långsiktig relation och delar samma värderingar där vi värnar om både människan och naturen. Alla arbetar under bra arbetsförhållanden med rättvisa villkor och lokal hållbarhet. Naturligtvis används återvunnet guld och silver och alla ädelstenar är etiskt köpta och rättvisemärkta. För oss är det julafton varje dag som vi får arbeta tillsammans med dom skickliga smederna.


VAD TYCKER DU?

Silver är ett väldigt tåligt material och håller hela livet! Dina smycken kommer att åldras tillsammans med dig. Det kommer att uppstå repor, men ingen fara, de jämnar ut sig och bildar en vacker patinerad yta och ditt smycke blir bara finare ju mer du använder det. 

Vi älskar att få höra era personliga historier varför du tycker om din ring, ditt armband, örhängen eller något av de andra smyckena. På sidan "Min favorit" så kan du se hur det kan se ut när några kunder har delat med sig om deras favoritsmycke. Om du vill vara med och dela din favorit- hör gärna av dig!