MoM of Sweden - Unika silversmycken med mycket attityd!
Snabb leverans / Fri frakt köp - byte - retur / Säkra betalningar

Om oss och våra silversmyckenMoM of Sweden formger stora, djärva och tidlösa smycken, att bära varje dag och att älska hela livet! Formspråket är unikt, ofta organiskt med mjuka former och mycket attityd. Inspirationen hämtas från naturen, arkitektur och i möten med människor. Signifikant för MoM of Sweden är kärleken till stora silverringar!

Vi månar om hållbart mode så hos oss kommer ni aldrig att hitta trendkänsliga modesmycken efter säsong. Kvalitén tillika det tidlösa formspråket är viktigt så att smyckena håller hela livet. Vi formger ett smycke i taget och aldrig en ny kollektion per säsong, men alltid med en form och design att våra smycken kan matchas och bäras tillsammans - MIX & MATCH.

Vi använder alltid Sterling silver i våra smycken, självklart återvunnet! 

"Smycken använder vi för att uttrycka vilka vi är, vi alla bär dom enligt vår egen smak, stil och personlighet. Samma smycke kan se olika ut på olika människor, precis som samma parfym kan lukta olika på olika människor. Så det handlar egentligen inte om smyckena du bär, det handlar om DIG!"

Vi vill att du ska känna dig nöjd och unik varje gång du handlar hos MoM of Sweden, som kund är du det viktigaste vi har. 

Vi har alltid fri frakt, fria byten och returer så du kan känna dig trygg. 

Vi blir jätteglada om du vill ge ett produktomdöme, då får du 10% rabatt nästa gång du handlar.

Ge gärna ditt omdöme på Facebook eller Google, det uppskattar vi också.

(Foto 2015, Lena Evertsson)

VILKA ÄR VI?

Marie och Maria (MoM) startade MoM of Sweden 2015, vänner sedan många år.

"Vi delar passionen för stora och tidlösa silversmycken med enkla former och mycket pondus."

MoM of Sweden startades 2015 av Marie och Maria, därav namnet MoM, vänner sedan många år och med en gemensam passion för stora och maffiga silverringar med attityd, som dom tyckte var svåra att hitta.

Bägge har en bakgrund inom design och inredning och har arbetat i ledande positioner, både internationellt och i Sverige för ett välkänt och Svenskt möbelföretag. 

“Vi båda hade kommit till en fas i livet då vi kände att det var dags att söka nya utmaningar så timingen var perfekt! Det blev helt enkelt startskottet för MoM of Sweden."Idag är Marie ensam ägare (tillsammans med maken Mikael) och driver MoM med både design och försäljning, då Maria har valt att gå vidare till nya utmaningar.

"Nu har vi flyttat till Österlen, till ett hus ute på landet. Helt underbart och vi lever vår dröm. Vi älskar när våra vänner kommer på besök och vi träffar våra fyra barn samt våra tre underbara barnbarn så mycket vi kan. Jag inspireras varje dag av miljön och naturen vi lever i, vår trädgård och odlingar, havet och vår underbara strand".

"Min passion för smycken började för över 30 år sedan, när jag gick en silverkurs. Jag gjorde ringen MAMA, med formen av ett bröst då jag var mitt i en tid av barnafödande och amning, det blev fyra barn på fem år så mycket fokus var på JUST amning och bröst. Jag ville helt enkelt hylla brösten som livgivare samt skapa en kraftfull kvinnlig symbol. Med tiden tillkom även hängbröstet MAMA, av förklariga skäl;)"

Ringen MAMA, samt hängbröstet MAMA finns i MoM of Sweden's sortiment, se hela MAMA familjen här. Med tiden insåg jag att bröst inte bara ger liv, det tar liv också. Idag är vi stolta partners till Bröstcancerförbundet. Läs mer om vårat samarbete här.

Marie är inte utbildad smed, men med många silversmedskurser samt ett år på Juvelerarakademien under tiden som familjen bodde i Paris har gett henne djupa kunskaper i silvrets egenskaper och formbarhet. Marie gör idag all formgivning samt alla prototyper till MoM of Swedens's smycken.

HÅLLBARHET - VÅRT STÄLLNINGSTAGANDE

Hållbart mode - Slow fashion, vad menar vi med det?

  • Bra kvalite, självklart silver där en del självklart är återvunnet silver - åldras vackert, precis som vi!
  • Tidlöst formspråk - Smycken att älska hela livet
  • Ett smycke i taget - Inga säsongssmycken
  • Få återförsäljare - Inga stora volymer
  • Inga samarbeten med influencers - vi gillar "vanliga" människor
  • Ej REA - Det här är vad det kostar 

Vi månar om hållbart mode, eller slow fashion som det också kallas, men vad vi menar vi med det? 

Vi anser att det börjar med att kvalitén på silversmycket är bra, tillika det tidlösa formspråket så att smyckena håller hela livet. Vi producerar inte trendkänsliga modesmycken efter säsong, heller inte i ett snabbt tempo. Våra nyheter kommer sällan men stannar hos oss länge. 

I vår designprocess så säkerställer vi att formspråket är tidlöst tillika utformat för att skapa ett smycke med hög kvalité, dvs vi gör väldigt sällan tunna och lätta silverringar som lätt kan deformeras, vi strävar ju efter ett smycke som du kan njuta av hela livet. Vår form och design tillåter att våra smycken kan matchas och bäras tillsammans, MIX & MATCH. Då kan du lätt blanda smyckena och skapa nya egna uttryck, samt att smyckena kan kännas nya i olika sammanhang och kombinationer, därmed håller också smyckena längre. 

Vi använder alltid Sterling silver eftersom vi tycker att silver är ett fantastiskt material som åldras tillsammans med oss. Med tiden så får silvret små repor som med tiden skapar en vacker patinerad yta, precis som vi får;) Självklart är en del av vårt silver återvunnet.

Vi satsar heller inte på att finnas hos så många återförsäljare som möjligt, utan väljer våra utvalda och få samarbetspartners med omsorg. Det innebär att våra smycken inte kommer att göras i stora volymer. Det innebär också att vi hoppas att du känner dig lite speciell och unik med våra smycken - unika smycken som inte så många har.

Vi samarbetar inte med influencers men publicerar gärna bilder som nöjda kunder skickat till oss. Vi älskar när vi får bilder skickade till oss, eller upplagda på sociala medier. Det är så härligt att se våra smycken på olika och "vanliga" människor, det blir mer äkta så, våra kunder är helt enkelt våra influencers.

Hos oss kommer ni aldrig att hitta REA, däremot kan vi ibland ha erbjudanden, men det är oftast endast till våra trogna följare via vårt Nyhetsbrev. 

Vi gillar inte alls fenomen som Black Friday, då vi tycker att det skapar en konsumtionshysteri och väldigt negativa köpbeteenden då många köper på sig saker som dom inte alls hade tänkt köpa, men dras in i detta i tron att dom har gjort en rejält fynd. Såå himla onödigt! Läs mer om detta i ett blogginlägg

På förra årets Black Friday så gick vi så långt att vi postade bilden nedan i våra sociala kanaler. Hos oss kan du vara trygg med att veta vad smyckena kostar.

Detta tillsammans tycker vi är "slow fashion".

Vi gillar inte REA hysteri som Black Friday. We do NOT like SALE like Black Friday.


Miljövänliga smyckesförpackningar. Sustainable jewellery boxes.

VÅR FÖRPACKNING

När vi utvecklade förpackningen för våra smycken visste vi att vi ville använda förnybara och återvunna material. Det behövde också vara starkt nog för att klara av en transport, men också vara en vacker förpackning för att förvara ditt MoM of Sweden-smycke. 

Så vi blev väldigt glada när vi hittade våra miljövänliga och tåliga förpackningar, som dessutom är snygga! MoM of Swedens förpackningar är tillverkade i Sverige och 90% av pappret är återvunnet och producerat i Europa.

Förpackningen finns i två storlekar och vi använder den mindre för våra stora silverringar, örhängen samt hängen. Den större använder vi då du beställt ett större smycke som ett silverarmband. Du får alltid med en putstrasa, självklart utan kemiskt putsmedel. Läs mer här hur du kan putsa ditt smycke med enkla knep och med miljövänliga produkter du redan har hemma!

Nu har vi äntligen hittat miljövänliga e-handelspåsar i papper, så inget mer plast!

Inga mer e-handelspåsar i plast. No more ecommerce bag in plastic.
Miljövänlig e-handelspåse i papper. Sustainable ecommerce bag in paper.

Äntligen har vi hittat en e-handelspåse i miljövänligt papper, den är dessutom snygg! Det känns skönt att slippa skicka era smycken i en plastpåse, det är verkligen inte hållbart. 

VÅRA LEVERANTÖRER

Våra smycken tillverkas av två leverantörer i Indien, bägge med lång tradition och erfarenhet av smyckestillverkning. Yrkeshantverkarna och smederna är skickliga med passion för sitt yrke och har lång erfarenhet med fokus på kvalitet.

Vi bygger en långsiktig relation och delar samma värderingar där vi värnar om både människan och naturen. Alla arbetar under bra arbetsförhållanden med rättvisa villkor och lokal hållbarhet. Naturligtvis används återvunnet guld och silver och alla ädelstenar är etiskt köpta och rättvisemärkta. För oss är det fantastiskt varje dag som vi får arbeta tillsammans med dom skickliga smederna.

Vi skickar oftast våra prototyper till våra tillverkare och undviker i största mån att resa till Indien. Det fungerar bra då vi har etablerat en ömsesidig förståelse gällande form och kvalitet. Det mesta går att lösa via ett Whatsapp-samtal:)

VAD TYCKER DU?

Silver är ett väldigt tåligt material och håller hela livet! Dina smycken kommer att åldras tillsammans med dig. Det kommer att uppstå repor, men ingen fara, de jämnar ut sig och bildar en vacker patinerad yta och ditt smycke blir bara vackrare ju mer du använder det. 

Vi älskar att få höra era personliga historier varför du tycker om ditt MoM- smycke. På sidan "Min favorit" så kan du se hur det kan se ut när några kunder har delat med sig om deras favoritsmycke. Om du vill vara med och dela din favorit; hör gärna av dig här! Vi blir också glada om du vill ge ett omdöme på din inköpta MoM of Sweden-produkt, det gör du direkt i webbutiken. Du kan också ge ditt omdöme på vår Facebook-sida eller på Google. Vi ger en rabatt på 10% på varje omdöme, oavsett på vilken kanal. Tusen tack på förhand.

Läs mer om vad våra kunder tycker här.