Mät din ringstorlek - storleksguide för ringar

Vi har alla ringstorlekar, stora som små

Vi vill att ALLA ska kunna bära våra ringar, oavsett storlek, vi är för alla! 

Därför har vi ca 13 storlekar i lager på våra ringar, undantag finns dock och någon storlek kan vara tillfälligt slut. Om just din storlek inte finns så kan du beställa av oss, kontakta oss på mejl så ordnar vi det.

Vilken ringstorlek har du?

Det kan kännas svårt att köpa ringar på nätet om du är lite osäker på vilken ringstorlek du har. Det finns några olika metoder men oavsett vilken metod som du använder, så är det viktigt att ha i åtanke att fingrarna sväller och är olika stora under dagen. På morgonen så är i regel fingrarna mindre och på kvällen lite större. Även årstid spelar roll, är det varmt ute så sväller fingrarna och är det kallt så krymper dom. Försök att mäta några gånger under dagen för att få ett säkert resutat. Det bästa är att använda ett ringmått som du kan beställa av oss, se nedan.

Om det trots allt skulle bli fel så misströsta inte, hos oss har du fri frakt och fria returer så det ordnar vi! 

Ditt ringmått - Din ringstorlek

Nedan är en guide med olika alternativ 

Hos oss på MoM of Sweden så mäter vi stolekarna i Ø, diameter i mm men det finns även smyckeshandlare som använder fingrets omkrets. Om du redan vet ditt fingers omkrets så har vi en enkel guide längst ner på sidan så att du enkelt kan se ditt fingers storlek i  Ø mm.

1. Köp ett ringmått hos oss, det perfekta verktyget för att mäta vilket storlek du har på ditt finger. Du trär enkelt på dig måttet och spänner till önskad storlek, ditt ringmått ser du i det lilla fönstret. Ringmåttet är tillverkat av mjuk plast. Köp RINGMÅTT här.

Rinmått, enkelt verktyg för att mäta din ringstorlek. Ringsize in plastic, a simple tool to measure your ringsize.

2. Gå till en smyckesbutik och mät ditt finger. Dom brukar vara väldigt hjälpsamma.

3. Mät en rings diameter; Ta en befintilig ring, som du vet passar på det finger du vill ha ringen på. Lägg ringen på en linjal och mät ringens insida, från kant till kant på ringens bredaste ställe. Tänk på att ringbasens bredd är likvärdiga då en bredare ring är mindre "förlåtande" än en tunnare ring, se mer nedan, "Att tänka på när du köper stora tunga ringar". 

Mät din ringstorlek med en ring du har, använd en linjal. Measure your ring size using a ring you have with a ruler.

4. Mät ditt fingers omkrets; Klipp en pappersremsa, ca 5 mm bred (1) och dra den runt ditt finger (2). Rita ett streck där pappret möts (3), . Lägg sedan pappret och mät mellan de två strecken med en linjal (4). Nu har du fått ditt fingers omkrets. I tabellen nedan så kan du se vad omkretsen blir i diameter.

Mät din ringstorlek, Meassure your ringsize
Mät din ringstorlek, Meassure your ringsize
Mät din ringstorlek, Meassure your ringsize
Mät din ringstorlek, Meassure your ringsize

Att tänka på när du köper stora tunga ringar.

Vi lägger mycket tid på att forma ringen så den ska kännas bekväm att bära. Ringbasen är i regel lite bredare och det kan vara att du behöver ta en halv storlek större än du brukar. särsklit om ringen är över 5mm bred. Det är viktigt att du väljer en storlek som sitter bra, gärna lite tight, annars kan en stor ring "åka" omkring på fingret och det är inte bekvämt. Hos oss har du fri frakt och fria returer, så passar inte storleken så hör du av dig så ordnar vi det. 

Jag får ofta höra från många kvinnor att dom inte tror sig passa i stora ringar. Men det är en vanesak och många hör av sig och är jättenöjda med sin stora ring men det kan ta någon vecka att vänja sig.

Många av våra ringar passar både män och kvinnor, är unisex helt enkelt och så klart har vi i stora ringstorlekar också, dom flesta ringarna går att få upp till storlek 21,5.

Är ringen för liten? Har ringen fastnat?

Tvål brukar vara ett enkelt knep, även handkräm. Om inte dessa metoder fungerar och ringen sitter fast ordentligt så är ringen definitivt för liten. Då är det viktigt att antingen klippa upp ringen eller söka vård omgående då fingret kan svälla.

Storleksguide - Omkrets till diameter

Här är en enkel konverteringstabell för att se både omkrets och diameter i mm. Hos oss har vi storlekar varje 5 mm, tex 17 - 17,5 - 18 etc. Välj det nummer som ligger närmast din storlek. Omkretsen är avrundad så ta det diametermått som ligger närmast ditt fingers omkrets.

Storleksguide - US storlekar till diameter

Om du är van vid amerikanska storlekar så har vi en enkel konverteringstabell för att se den amerikanska storleken till diameter i mm. Hos oss har vi storlekar varje 5 mm, tex 17 - 17,5 - 18 etc. Välj det nummer som ligger närmast din storlek. Omkretsen är avrundad så ta det diametermått som ligger närmast den amerikanska storleken.