MoM of Sweden - Unika silversmycken med mycket attityd!
Snabb leverans / Fri frakt köp - byte - retur / Säkra betalningar

BLACK FRIDAY - no discount!

|14/11, 2023

BLACK FRIDAY - no discount!

Nej, inte i år heller. Jag har aldrig gjort och kommer ALDRIG att hoppa på detta fenomen som dessutom ser ut att växa. Många företag kör Black Friday en hel vecka, Black Week och som om det inte vore nog så finns numera också Cyber Monday och Single Tuesday. Det är en tidsfråga innan hela november blir Black Month.

Jag tycker att det är oetiskt att bedriva sådana kampanjer som företag och det skapar en konsumtionshysteri med väldigt negativa köpbeteenden. Det är lätt att förivra sig i tron att man gör ett kap och det är dessutom lätt att köpa på sig saker man inte behöver eller inte hade tänkt att köpa. 

Fenomenet känns utdaterat och det går emot våra värderingar och är inte heller hållbart. Det är väldigt negativt med tanke på det stora miljöarbetet som pågår över hela världen. Nej, less is more i det här fallet!

Det gäller generellt som kund att ha koll på priserna på produkterna du vill köpa, lång tid i förväg om du vill göra fynd under denna kampanj, då det fuskas en del. Mer om det kan du läsa nedan.

Du kan som kund hos oss känna dig trygg med att våra produkter har ett fast pris - det här är vad det kostar och du får ett vackert, tåligt och hållbart silversmycke, god service och trevlig bemötande.

Endast som prenumerant på vårt nyhetsbrev kan du få erbjudanden, eller om en produkt är utgående.

Det fuskas dessutom en hel del!

Sedan förra året så gäller en ny bestämmelse i prisinformationslagen. Ett företag som prissänkt en vara måste kunna redovisa det lägsta priset som varan har varit nedsatt senaste 30 dagarna. Det här i sin tur har lett till att många företag har gjort prishöjningar i oktober månad, förra året så mycket som var tredje E-handelsvara och det ser ungefär lika illa ut i år under perioden 25 september till 25 oktober, alltså en månad innan 30-dagarsfönstret innan Black Friday.

Det här är ju vilseledande och jag tycker att detta borde stävjas med att tidspannet ska öka till minst 3 månader. Dessutom så misstänker Swedbanks analytiker att dessa "inför-rea-prishöjningar" driver inflationen som i sin tur kan påverka eventuella räntehöjningar som Riksbanken tar beslut om nästa vecka. Nu ser det tack och lov ut som att det inte blir någon räntehöjning igen, vi hoppas att det inte blir av. 

Våga vägra Black Friday!

Du kan läsa mer om vad vi tycker om Black Friday i en tidningsartikel som är publicerad i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan där en intervju gjordes med mig gällande Black Friday, publicerad den 27 nov 2019.