MoM of Sweden - Unika silversmycken med mycket attityd!
Snabb leverans / Fri frakt köp - byte - retur / Säkra betalningar

Endast naturliga ädelstenar

|19/03, 2022

Endast naturliga ädelstenar

Vi älskar stora silverringar med stora stenar!

Stenar. Dessa magiska, mystiska, fascinerande ting från jordens inre i form av ädelstenar, mineraler och bergarter. Stenar har använts av människan sedan tusen och åter tusen år för att skydda, hela, stärka, rena och attrahera. De har använts i smycken, placerats på altare, hållits nära hjärtat eller i handen, enskilt eller flera tillsammans, eller karvats till skulpturer att dyrka. 

Sen urminnes tider så har människan trott på stenarnas inre kraft och förmåga att bota sjukdomar och driva bort onda andar. Den äldsta kristallamuletten som hittats är ca 20,000 år gammal och det äldsta smycket är tillverkat av pärlor och är daterat till ca 100.000 år!

MoM of Sweden använder stenar i våra smycken att bära och förgylla både fest och vardag. De stenar vi använder köper vi in i Jaipur i Indien, ett nav för handel med all världens ädelstenar, och här tillverkar vi också våra smycken för hand av skickliga silversmeder. 

Vi vill betona att vi endast använder naturliga stenar med dess naturliga färg och inte infärgade stenar då dessa kan blekna med tiden. Naturliga stenar varierar i nyans, speciellt rosenkvarts, rökkvarts, akvamarin och labradorit,  men det är ju hela charmen med naturliga ädelstenar tycker vi!

Vilken sten attraherar dig mest? Du behöver ju inte välja bara en...

Du kan läsa mer om våra stenar och dess betydelse HÄR.