MoM of Sweden - Unika silversmycken med mycket attityd!
Snabb leverans / Fri frakt köp - byte - retur / Säkra betalningar

GIVING TUESDAY #yesgivingtuesday

|23/11, 2022

GIVING TUESDAY #yesgivingtuesday

Uppdatering 30 nov

TUUUUUUUUUSEN TACK 🙏🏻 till alla er som handlade på ”Giving Tuesday”💙

Totala försäljning igår blev 9750 kr så det innebär att det är beloppet vi donerar till UNHCR (Sverige för UNHCR).

GIVING TUESDAY #yesgivingtuesday

Nej, vi kör inte med Black Friday i år heller, och har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

I år satsar vi på "Giving Tuesday" och vi donerar all försäljning som inkommer tisdagen den 29 november till UNHCR (Sverige för UNHCR). Just nu pågår en hungerskris på Afrikas horn - 14,8 miljoner människor är drabbade och det går inte ens att föreställa sig vad dom går igenom.

Barn och familjer i Somalia och Etiopien upplever den värsta torkan på 40 år efter fyra uteblivna regnperioder i rad. UNHCR är så klart också på plats i krigets Ukraina där en sträng och hård vinter är att vänta.

Köp din klappar den 29 november så är du också med och bidrar.


BLACK FRIDAY #noblackfriday #scrapblackfriday

Vi gillar inte alls fenomen som Black Friday som dessutom har urartat till Black Week. Vi tycker att det skapar en konsumtionshysteri med väldigt negativa köpbeteenden då det är lätt att köpa på sig saker som man inte alls hade planerat att köpa. Det är lätt att förivra sig i en konsumtionshysterin i tron att man har gjort rejäla fynd och kap. Så himla onödigt och väldigt onödigt för miljön då saker man köpt många gånger inte används. Black Friday känns dessutom cyniskt och utdaterat med tanke på det gedigna klimatarbetet som äger rum världen över och engagerar många. 

Detta inlägget (nedan) postades på sociala medier första gången 2018, "Black Friday/ no discount" och det gör vi i år också. Vi kommer att fortsätta att använda hashtaggarna #scrapblackfriday och #noblackfriday som i år har blivit en rörelse där fler och fler handlare tar sitt ansvar, hurra!

Du kan läsa mer om vad vi tycker om Black Friday i en tidningsartikel som är publicerad i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan där en intervju gjordes med mig gällande Black Friday, publicerad den 27 nov 2019.