MoM of Sweden - Unika silversmycken med mycket attityd!
Snabb leverans / Fri frakt köp - byte - retur / Säkra betalningar

Vi älskar svart onyx!

|29/09, 2021

Vi älskar svart onyx!

Svart onyx på en stor silverring - vi tröttnar aldrig!

Nej, så är det verkligen. 

Jag har alltid letat stora silverringar, helst med svart onyx och det har varit så svårt att hitta, speciellt med en unik design. Och det var faktiskt så MoM of Sweden startade. Jag fick göra det själv helt enkelt. 

Jag har alltid haft en förkärlek för svarta kläder så min garderob är helt hopplöst svart och omöjlig att hitta i. Stark belysnings krävs för att jag ska kunna hitta det jag söker. Jag har några plagg i vitt, grått, brunt och något dovt mönstrat om jag ska vara helt ärlig, men jag väljer för det mesta något svart för att känna mig helt bekväm.

Det är så märkligt att jag klär mig så mycket i svart men när det gäller mitt hem så är det väldigt färgglatt. Här hemma så måste jag omgärdas i färg för att må bra och jag har inte följt trenden med vitt, grått och beige. Det rimmar helt enkelt inte med mig och den sinnesstämning jag vill känna mig i när jag är hemma.

Tillbaka till Drottningen av Svart!

Visste du att onyxen sägs skydda och värna om harmoniska relationer, då den absorberar och transformerar negativ energi. Onyx kan användas för att stödja känslomässig styrka och uthållighet, särskilt i tider av stress, oro och sorg, och kan bäras som ett skydd mot negativa energier. Den påminner om stillheten i den svarta natten, då vi vilar i lugn och samlar kraft. Onyx anses också vara en av de absolut starkaste skyddsstenarna. Den har använts i tusentals år och nämns ofta i berättelser om Romarriket, forna Egypten och antika Grekland.

Onyx är en svart ädelsten vars namn härstammar från grekiska ordet för nagel, eller klo. Enligt sägnen så skapades denna sten när Amor klippte av naglarna på Venus när hon låg och sov. Dom låg sen kvar utströdda på marken  och eftersom inga delar av en gudomlig varelse kan dö så förvandlades hennes naglar till just onyxer. Därför har vi döpt en kollektion till CLAW då stenen omsluter och skyddas av just en klo. 

Jag gillar särskilt mycket onyxen då den är matt-polerad, det blir så otroligt vacker med kontrasten av den blanka silvret. Snyggt även till en svart outfit, eller förresten, onyxen är snyggt och passar till allt!

Sen ser onyxen ut som lakrits, perfekt för dig som älskar lakrits!