I lager.

Ring MAMA

2 400 kr
PayPal Logo

En hyllning till alla kvinnor

Den första silverringen MAMA gjorde jag för över 25 år sedan då jag fick fyra barn på fem år. Det var mycket fokus på bröst och amning och jag ville hedra brösten som en symbol för livet, samt göra en kraftfull kvinnlig symbol. 

Med tiden tillkom också silverhänget MAMA hängbröst  C-kupan till serien, av förklariga skäl:) Idag finns även ett mellan hängbröst av MAMA , sk B-kupan samt den minsta hängbröstet MAMA, sk A-kupan - då en storlek inte passar alla.

Se hela MAMA-serien här.

I början av 2017 så blev vi kontaktade av Malin som hade gått igenom en bröstcancerbehandling. Hon hade då tagit bort ett bröst och väntade då på ännu en operation för att ta bort även sitt friska bröst. Malin ville köpa en MAMA-ring som en symbol för detta.
(Läs gärna Malins berättelse)

Jag insåg då att ringen jag hade gjort för över 25 år sedan som en symbol för liv också tar liv.

Det blev då startskottet för ett samarbete med Bröstcancerförbundet och idag är vi stolta partners. När du köper något av våra utvalda MAMA-smycken eller något smycke i CLAW-kollektionen med rosenkvarts så är du också med och stödjer, under hela året.

När du köper en MAMA ring med guld bröstvårta donerar vi 700 Kr, väljer du istället bröstvårtan i silver så donerar vi 400 kr till Bröstcancerförbundet. Tillsammans gör vi skillnad. 

Varje år drabbas ca 7600 kvinnor i Sverige av bröstcancer. Tack vare framsteg inom forskningen så överlever 80% av de drabbade sjukdomen. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också personens närstående, partner, barn och vänner. Bröstcancerförbundet är en intresseorganisationen som också driver bröstcancerbehandlades frågor i samhället. Dom har också det mest utvecklade kontaktnätet i Sverige för dem som behöver stöd och hjälp. Ingen skall behöva kämpa ensam med sin bröstcancer och visionen är att ingen ska drabbas!


rosa bandet bröstcancerförbundet


Sterlingsilver 925; bröstvårta i 18k guld eller sterlingsilver 925

Ø 31mm

Vikt ca 25g

Vad har jag för ringstorlek?

Kärlek och Omsorg - Skötselråd

Säker betalning, fri frakt, fria byten och fria returer!