MoM of Sweden - Unika silversmycken med mycket attityd!
Snabb leverans / Fri frakt köp - byte - retur / Säkra betalningar

Ring MAMA - Guld

  • 5 200 kr

En hyllning till kvinnan! En silverring i form av ett bröst. Bröstvårtan i 18k guld. Ett riktigt mamma-smycke! Stolt partner till Bröstcancerförbundet!


I lager
Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish
Dela

En hyllning till alla kvinnor

En kvinnligt mjukt formad och stor silverring i form av ett bröst, här med bröstvårta i 18k guld. Ringen finns även med bröstvårta i silver, se den här.

Den här formen på ring gör att du kan få på dig ringen även om du har en större knoge/ fingerled. Den har en liten öppning i ringskenan, en hals, som gör att ringen går över leden med en liten vridning. Vår egen design, smart tycker vi! Läs mer i bloggen. Se både bild och video nedan som visar tekniken med en annan av våra ringar, ringskenan har dock samma design och funktion. 

Då ringskenan har en öppning i "halsen", ta gärna en halv storlek mindre än du brukar.

OBS, du behöver inte ha en bredare fingerled för att kunna ha ringen.

Silverring för stora knogar och fingerleder. Big silver ring for bigger finger knuckles

Den första silverringen MAMA gjorde jag för över 30 år sedan då jag fick fyra barn på fem år. Det var mycket fokus på bröst och amning och jag ville hedra brösten som en symbol för livet, samt göra en kraftfull kvinnlig symbol. 

Med tiden tillkom också silverhänget MAMA hängbröst  C-kupan till serien, av förklariga skäl:) Idag finns även ett mellan hängbröst av MAMA , sk B-kupan samt den minsta hängbröstet MAMA, sk A-kupan - då en storlek inte passar alla.

Se hela MAMA-serien här.

I början av 2017 så blev vi kontaktade av Malin som hade gått igenom en bröstcancerbehandling. Hon hade då tagit bort ett bröst och väntade då på ännu en operation för att ta bort även sitt friska bröst. Malin ville köpa en MAMA-ring som en symbol för detta.
Läs gärna Malins berättelse

Jag insåg då att ringen jag hade gjort för över 30 år sedan som en symbol för liv också tar liv.

Det blev då startskottet för ett samarbete med Bröstcancerförbundet och idag är vi en stolt företagsvän. När du köper något av våra utvalda MAMA-smycken eller något smycke i CLAW-kollektionen med rosenkvarts så är du också med och stödjer, under hela året.

När du köper en MAMA ring med guld bröstvårta donerar vi 300 Kr, väljer du istället bröstvårtan i silver så donerar vi 200 kr till Bröstcancerförbundet. Tillsammans gör vi skillnad. 

Varje år drabbas ca 8000 kvinnor och 60 män i Sverige av bröstcancer. Tack vare framsteg inom forskningen så överlever 80% av de drabbade sjukdomen. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också personens närstående, partner, barn och vänner. Bröstcancerförbundet är en intresseorganisationen som också driver bröstcancerbehandlades frågor i samhället. Dom har också det mest utvecklade kontaktnätet i Sverige för dem som behöver stöd och hjälp. Ingen skall behöva kämpa ensam med sin bröstcancer och visionen är att ingen ska drabbas!

Sterlingsilver 925; bröstvårta i 18k guld

Ringskenans bredd; 9mm (Då ringskenan har en öppning i "halsen", ta gärna en halv storlek mindre än du brukar)

Ø 31mm

Vikt ca 25g

Vad har jag för ringstorlek? Bra att veta är att vi står för frakten vid byten, även byte av ringstorlek så klart. Vi hittar alltid rätt så att du blir nöjd!

Kärlek och Omsorg - Skötselråd

Säker betalning, fri frakt, fria byten och fria returer!